Kňaz upokojil fanúšikov Barcelony, Guardiola vraj zostane

23.02.2012 Celý región

Madrid 23. februára (TASR) - Fanúšikovia FC Barcelona môžu spávať o niečo pokojnejšie. Kňaz z rodiska Pepa Guardiolu ich upokojil tvrdením, že španielsky tréner zostane v katalánskom veľkoklube aj v ďalšej sezóne.

Rodák z Rwandy Jean Hakolimana, ktorý od roku 2007 spravuje farnosť v Santpedor, odkiaľ Guardiola pochádza, pre španielsky rozhlas vyhlásil, že 41-ročný bývalý stredopoliar Barcelony má na klub prisilné väzby na to, aby odišiel. \"Ak niekto pochybuje, môže sa modliť, aby sa to nestalo, ale ja si myslím, že zostane,\" vyhlásil Hakolimana a dodal, že naposledy videl Guardiolu pred troma mesiacmi a že trénerovi rodičia patria medzi horlivých farníkov. \"Dnešnú Barcelonu si bez Guardiolu nemožno predstaviť a rovnako si nemožno predstaviť ani Guardiolu bez Barce. Sú silno prepojení a preto si myslím, že nakoniec predĺži kontrakt,\" dodal.

Guardiola, ktorý doviedol svoj tím od prebratia kormidla v roku 2008 k 13 trofejám, uprednostňuje iba ročné predlžovanie zmluvy a v sobotu vyhlásil, že ešte potrebuje trochu času na rozhodnutie, či zostane po skončení sezóny.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región